Okusna jed na žlico ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 čebulo
- 500 g govedine (prednji del)
- 2 žlici masti
- 2 žlički mlete paprike
- 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 100 g pasiranih paradižnikov
- 1 l mesne juhe
- sol, sveže mleti poper
- 500 g krompirja
- 3 stroke česna
Za njoke:
- 200 g moke
- 2 jajci
- sol
Priprava:
1 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. Meso oplaknite in ga zrežite na majhne koščke. V velikem loncu segrejte mast in na njem popražite čebulo. Dodajte meso in ga popecite z vseh strani.
2 V tem času olupite krompir in ga zrežite na majhne koščke. Meso potresite s papriko in ga še malce popecite.
3 Dodajte koščke paradižnikov, pasirane paradižnike in juho. Vse skupaj zavrite, začinite s soljo in poprom ter pustite lahno vreti približno 30 minut. Nato dodajte še krompir in ga skuhajte do mehkega.
4 Moko zmešajte z jajcema in 4 žlicami vode. Mešanico lahno solite. Testo razdelite na majhne koščke in jih stresite v vrelo juho. Vrejo naj nekaj minut, nato pa golaževo juho začinite še s strtim česnom in soljo.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem