Golaževa juha - dobrodošla v hladnih dneh

21. 12. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Golaževa juha - dobrodošla v hladnih dneh (foto: Profimedia)
Profimedia

Okusna jed na žlico ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 500 g govedine (prednji del)
  • 2 žlici masti
  • 2 žlički mlete paprike
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 100 g pasiranih paradižnikov
  • 1 l mesne juhe
  • sol, sveže mleti poper 
  • 500 g krompirja
  • 3 stroke česna

Za njoke:

  • 200 g moke
  • 2 jajci
  • sol

Priprava:

1 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. Meso oplaknite in ga zrežite na majhne koščke. V velikem loncu segrejte mast in na njem popražite čebulo. Dodajte meso in ga popecite z vseh strani.

2 V tem času olupite krompir in ga zrežite na majhne koščke. Meso potresite s papriko in ga še malce popecite.

3 Dodajte koščke paradižnikov, pasirane paradižnike in juho. Vse skupaj zavrite, začinite s soljo in poprom ter pustite lahno vreti približno 30 minut. Nato dodajte še krompir in ga skuhajte do mehkega.

Kam so "izginile" nutrije? Preverili smo stanje ob Ljubljanici, številke so zgovorne

4 Moko zmešajte z jajcema in 4 žlicami vode. Mešanico lahno solite. Testo razdelite na majhne koščke in jih stresite v vrelo juho. Vrejo naj nekaj minut, nato pa golaževo juho začinite še s strtim česnom in soljo.