Golaževa juha - dobrodošla v hladnih dneh

21. 12. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Golaževa juha - dobrodošla v hladnih dneh (foto: Profimedia)
Profimedia

Okusna jed na žlico ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 500 g govedine (prednji del)
  • 2 žlici masti
  • 2 žlički mlete paprike
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 100 g pasiranih paradižnikov
  • 1 l mesne juhe
  • sol, sveže mleti poper 
  • 500 g krompirja
  • 3 stroke česna

Za njoke:

  • 200 g moke
  • 2 jajci
  • sol

Priprava:

1 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. Meso oplaknite in ga zrežite na majhne koščke. V velikem loncu segrejte mast in na njem popražite čebulo. Dodajte meso in ga popecite z vseh strani.

2 V tem času olupite krompir in ga zrežite na majhne koščke. Meso potresite s papriko in ga še malce popecite.

3 Dodajte koščke paradižnikov, pasirane paradižnike in juho. Vse skupaj zavrite, začinite s soljo in poprom ter pustite lahno vreti približno 30 minut. Nato dodajte še krompir in ga skuhajte do mehkega.

4 Moko zmešajte z jajcema in 4 žlicami vode. Mešanico lahno solite. Testo razdelite na majhne koščke in jih stresite v vrelo juho. Vrejo naj nekaj minut, nato pa golaževo juho začinite še s strtim česnom in soljo.

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem