Govedina v rdečem vinu s polento

13. 10. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Govedina v rdečem vinu s polento (foto: Profimedia)
Profimedia

Odlična ideja za kosilo...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g govedine (pleče) 
  • sol, sveže mleti črni poper
  • olje
  • 2 čebuli
  • 100 g korenja
  • 100 g zelene
  • 140 g kečapa
  • 500 ml rdečega vina
  • 500 ml goveje juhe
  • 2 lovorjeva lista
  • 2 vejici rožmarina
  • 3 vejice timijana
  • 200 g polenta (instant)
  • 40 g masla
  • drobno mleti sladkor

Priprava:

1 Očistite meso in ga zrežite na večje kocke. Začinite jih s soljo in poprom in jih v večji kozici rjavo zapecite z vseh strani. Nato jih vzemite ven, položite na krožnik in jih postavite na toplo.

2 Na olju, ki je ostalo po peki mesa, stekleno popražite sesekljano čebulo in očiščeno zelenjavo, zrezano na kocke. Dodajte kečap, malce premešajte in nato spet dodajte meso in prilijte vino. Tekočino pokuhajte do polovice. Nato dodajte polovico juhe, kozico pokrijte in ji za 2 uri in 30 minut postavite v pečico, segreto na 140 stopinj. Po polovici kuhanje primešajte še lovorjeva lista, rožmarin in timijan. Če je treba, dodajte tudi še malo vina.

3 Polento stresite v 750 ml vrele slane vode in jo pustite vreti 3 minute. Primešajte polovico masla. Mesu odstranite zelišča in ga začinite s soljo, poprom in sladkorjem. Nato omaki dodajte preostalo maslo. Meso, zelenjavo in polento razporedite po krožnikih in jed okrasite z rožmarinom.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?