Vsak file ima zeliščno-oreškasto skorjico.
Za 4 osebe potrebujete
- 8 govejih medaljonov (po 100 g)
- 8 rezin slanine
- 2 rezini en dan starega toasta
- 50 g orehovih jedrc
- 3 šalotke
- 50 g mehkega masla
- 3 žlice sesekljanega peteršilja
- 1 žličko sesekljanega timijana
- 2 žlici sončničnega olja
- sol, poper
- nariban muškatni orešček
Priprava
Medaljone potolcite. Vsakega ovijte z rezino slanine in jo zavežite. Toast sesekljajte z ročnim sekljalnikom. Orehe sesekljajte na ne premajhne koščke. Šalotke olupite, jih zrežite na kocke in jih zlato rumeno popražite na 10 g masla. Primešajte še zelišča, kruh in orehe.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). V nepregorni ponvi segrejte olje in 10 g masla ter v njej z vsake strani približno 2 minuti pecite medaljone. Ponev nato odstavite in meso začinite s soljo in poprom. Orehovi masi primešajte preostalo maslo, jo začinite in jo porazdelite po medaljonih. Zmes lahno pritisnite ob meso. Zrezke pecite v pečici približno 5 minut oziroma dokler se orehov pokrov ne obarva zlato rjavo. Zraven tekne pikanten krompirjev gratin pa tudi na maslu podušena korenje in brokoli.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 47 g, maščobe: 48 g, ogljikovi hidrati: 9 g.
Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja