Slasten okus fileja na vašem krožniku...
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g govedine
- sol, sveže mleti črni poper
- 150 g masla
- 100 g moke
- 500 ml juhe
- 250 ml mleka
- sladkor
- kis
- 100 ml smetane za kuhanje
- 1 šopek koprca
Priprava:
1 Očistite meso, ga dajte v lonec, prilijte dovolj vode in začinite s soljo in poprom. Meso skuhajte do mehkega. Nato ga odcedite in meso postavite v segreto pečico.
2 V kozici stopite maslo in na njem zarumenite moko. Nato prilijte juho in mleko. Vse skupaj gladko zmešajte z metlico za sneg in zavrite. Omaka naj vre približno 15 minut, nato pa jo začinite s soljo, poprom, sladkorjem in kisom. Na koncu dodajte smetano in sesekljan koprc.
3 Kuhano meso zrežite na rezine in jih postrezite z omako in cmoki.