Za prave sladokusce ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g ledvene pečenke
- sol, sveže mleti poper
- 4 žlice olivnega olja
- nekaj vejic peteršilja in drobnjaka
- 4 jagode
- 50 g parmezana
- 50 g praženih pinjol
- solatne liste in baziliko
Priprava:
1 Meso oplaknite in obrišite ter ga natrite s soljo in poprom. Nato ga z vseh strani popecite na visoki temperaturi v naoljeni ponvi in po koncu peke počakajte, da se ohladi.
2 Sesekljajte peteršilj in drobnjak ter v mešanici povaljajte meso. Zavijte ga v folijo in ga dajte v hladilnik.
3 Ohlajeno meso zrežite na zelo tanke rezine. Razporedite jih po krožniku in okrasite s koščki jagod, nastrganim parmezanom, solato, pinjolami in baziliko. Na koncu vse skupaj nakapajte z oljem.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem