Testenine so vedno okusne!
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g govedine (rib eye steak)
- 10 žlic rdečega vina
- olje
- 1–2 žlici škroba
- 1 pest posušenih gob šitake
- 300 g jajčnih rezancev
- 200 g zamrznjenega stročjega fižola
- 2 korenčka
- 1 šop mlade čebule
- 200 ml zelenjavne juhe
- 1 žlico trsnega sladkorja
- 6 žlic sojine omake
Priprava:
1 Očistite meso, ga zrežite na ozke trakove in mu v skledi primešajte 6 žlic rdečega vina, 2 žlici olja in škrob. Pustite stati 30 minut.
2 Gobe namočite v hladni vodi. Jajčne rezance pripravite po navodilih z embalaže. Stročji fižol odtajajte. Olupite korenje in čebulo. Korenje zrežite na ozke paličice, čebulo pa drobno sesekljajte.
3 V voku ali globoki ponvi segrejte olje in na njem dobro popecite meso. Dodajte ožete gobe, korenje in fižol. Malce popražite in zalijte z mešanico juhe, preostalega vina, sladkorja in 4 žlic sojine omake. Vse skupaj malce povrite in nato stresite v skledo.
4 Kuhane rezance stresite v vok, dodajte malo sojine omake in rezance segrejte. Nato v vok ponovno stresite tudi mesno mešanico in primešajte še mlado čebulo. Začinite in odstavite.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?