Pečenkina omaka se odlično prileže k testeninam
Za 4 osebe potrebujete
- 4 goveje tanke zrezke
- sol, poper
- 2 žlički pesta
- 4 rezine pršuta
- 2 žlici naribanega parmezana
- 100 g svežega sira
- 2 žlici olja koruznih kalčkov
- 1 strok česna
- 1 lonček omake za pečenke
- 1 žličko sesekljanega origana
Priprava
Zrezke oplaknite, jih posušite in začinite. Na tanko jih premažite s pestom in obložite s pršutom. Zmešajte parmezan in sveži sir ter zmes premažite po pršutu. Meso zvijte, ga spnite z zobotrebci in popecite na vročem olju.
Česen olupite, ga sesekljajte in podušite ob mesu. Omako za pečenke stopite v 350 ml tople vode, ki pa ne sme vreti. Zlijte k mesu, omako zavrite in zvitke približno 90 minut dušite v pokriti posodi.
Omako začinite z origanom in jo postrezite k zvitkom. Zraven teknejo rezanci, podušeni na maslu.
Čas priprave: približno 1 ura in 50 minut.
Na osebo: približno 500 kcal, beljakovine: 52 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 4 g.
Novo na Metroplay: Elle Dialog - Vloga ženske prihodnosti | Urška Sršen in Bojana Košnik Čuk