Govedina v družbi okusnih gob!
Za 4 osebe potrebujete:
- 800 g govedine (ramstek)
- sol, sveže mleti poper
- 4 žlice gorčice
- 100 g slanine
- olje
- 100 g zelene
- 2 korenčka
- 2 čebuli
- 250 g gob
- 6 pimentovih zrn
- 2–3 lovorjeve liste
- 40 g moke
- 80 g masla
Priprava:
1 Očistite meso in ga zrežite na 8 rezin. Začinite ga s soljo, poprom, premažite z gorčico in obložite z rezinami slanine. Meso zvijte in ga povežite z vrvico. V kozici segrejte olje in na njem z vseh strani zlato popecite zvitke.
2 Medtem očistite zelenjavo. Olupite čebulo in jo zrežite na kocke. Pečene zvitke vzemite iz kozice in omaki dodajte 3 žlice olja. Dodajte še zrezano zelenjavo in jo popražite.
3 Očiščene gobe zrežite na majhne koščke, jih dodajte zelenjavi in vse skupaj pražite še 5 minut. V omako položite meso in prilijte 100 ml vode. Dodajte piment in lovorjeva lista, kozico pokrijte in vse skupaj dušite 80 minut.
4 Meso vzemite iz kozice, omako povrite do maščobe, jo potresite z moko in premešajte. Prilijte približno 500 ml vode, jo zavrite in jo na nizki temperaturi pustite lahno vreti 15 minut. Na koncu dodajte maslo in premešajte. V omaki segrejte še mesne zvitke.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?