Odlična grahova juha!
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 žlici masla
- 2 šalotki
- 600 ml piščančje juhe
- 250 g zamrznjenega graha
- sol, sveže mleti črni poper
- 100 ml smetane
Priprava:
1 Sesekljano šalotko popražite na polovici masla, nato dodajte 100 ml juhe, jo zavrite in jo pokuhajte do konca. Nato dodajte še 100 ml juhe in tudi to pokuhajte.
2 Primešajte oplaknjen grah, ga začinite s soljo in poprom, prilijte preostalo juho in jo zavrite. Vre naj približno 5 minut, nato odstranite nekaj graha in ga prihranite za konec. Juho gladko pretlačite s paličnim mešalnikom.
3 Juhi primešajte smetano, preostalo maslo, jo začinite s soljo in poprom ter potresite s preostalim kuhanim grahom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?