Jajčevci in parmezan - zmagovalna kombinacija okusov!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 čebulo
- olivno olje
- 440 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- sol, sveže mleti črni poper
- 1 žlico balzamičnega kisa
- 1 žličko sladkorja
- 500 g jajčevca (2 srednje velika)
- moko
- 100 g nastrganega parmezana
- 150 g mocarele
- 4 vejice bazilike
- rukolo za okrasitev
Priprava:
1 Sesekljano čebulo popražite na 5 žlicah olivnega olja in nato primešajte koščke paradižnikov. Dodajte sol, poper, balzamični kis in ščepec sladkorja. Omaka naj na nizki temperaturi lahno vre najmanj 1 uro, da se zgosti. Občasno premešajte.
2 Jajčevca narežite na 1 cm debele rezine. Začinite jih s soljo in pustite stati nekaj minut. Nato jih obrišite, povaljajte z obeh strani v moki in jih z vsake strani po 2 minuti pecite na olivnem olju. Odcedite jih na papirnati brisači.
3 Pekač obložite s papirjem za peko in vanj najprej razporedite rezine jajčevcev. Nato sledijo paradižnikova omaka, rezine mocarele, lističi bazilike, nato pa postopek še enkrat ponovite. Zaključite z rezino jajčevca in paradižnikovo omako.
4 Vse skupaj bogato potresite s parmezanom in jajčevce 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite z rukolo in lističi bazilike.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?