Okusna in enostavna za pripravo
Sestavine
- 500 g čebule
- 50 g masla
- 40 g moke
- 250 ml suhega belega vina
- 1 l mesne osnove
- 4 vejice svežega timijana
- sol
- sveže mlet poper
- 4 rezine en dan stare bagete
- 75 g nastrganega grojerja
Priprava
Olupite čebulo in jo zrežite na obročke. V večji posodi stopite maslo in na njem pri nizki temperaturi 8 do 10 minut pražite čebulo, da dobi lepo rjavkasto bravo. Po njej nato potresite moko in vse skupaj pražite še približno 1 minuto.
Čebuli med stalnim mešanjem počasi prilijte najprej vino in nato še mesno osnovo. Timijanu potrgajte lističe in te stresite v juho.
Juha naj zavre, nato zmanjšajte temperaturo kuhalne površine. Pri nizki temperaturi naj lahno vre najmanj 30 minut. V tem času jo večkrat premešajte. Dlje jo boste kuhali, intenzivnejšega okusa bo.
Pečico segrejte na programu peke na žaru. Juho začinite s soljo in poprom in jo porazdelite po štirih nepregornih (jušnih) skodelicah. V vsako položite rezino kruha in to potresite s sirom. Skodelice postavite 10 cm pod segret žar pečice. Juho gratinirajte toliko časa, da se sir stopi in se robovi lepo rjavo obarvajo.
Recept iz knjige Rudolph kuha
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?