Gratinirana špinača

7. 11. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Gratinirana špinača (foto: Profimedia)
Profimedia

Sir za tisto piko na i...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 700 g odmrznjene in odcejene špinače
  • 3 šalotke
  • 1 žlico masla + maslo za modelčke
  • 1 strok česna
  • 100 g kremnega smetanovega namaza
  • 150 ml smetane
  • 50 ml mleka
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 80 g nastrganega ementalca

Priprava:

1 Pečico segrejte na 190 stopinj. Odcejeno špinačo dajte v skledo. Šalotke in česen olupite in oboje drobno sesekljajte. V ponvi stopite maslo in na njem na nizki temperaturi 4 minute pražite šalotke. Nato dodajte še česen in ga pražite še 2 minuti. Dodajte smetanov namaz, smetano in mleko.

2 Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Mešanico primešajte špinači, ko pa se ohladi, dodajte še sir.

3 Krepko namastite 4 modelčke in vanje porazdelite mešanico. Jed pecite približno 25 minut in jo postrezite kot predjed ali pa prilogo.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"