Sir za tisto piko na i...
Za 4 osebe potrebujete:
- 700 g odmrznjene in odcejene špinače
- 3 šalotke
- 1 žlico masla + maslo za modelčke
- 1 strok česna
- 100 g kremnega smetanovega namaza
- 150 ml smetane
- 50 ml mleka
- sol, sveže mleti črni poper
- 80 g nastrganega ementalca
Priprava:
1 Pečico segrejte na 190 stopinj. Odcejeno špinačo dajte v skledo. Šalotke in česen olupite in oboje drobno sesekljajte. V ponvi stopite maslo in na njem na nizki temperaturi 4 minute pražite šalotke. Nato dodajte še česen in ga pražite še 2 minuti. Dodajte smetanov namaz, smetano in mleko.
2 Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Mešanico primešajte špinači, ko pa se ohladi, dodajte še sir.
3 Krepko namastite 4 modelčke in vanje porazdelite mešanico. Jed pecite približno 25 minut in jo postrezite kot predjed ali pa prilogo.