Špinača - slastna in sočna!
Za 4 osebe potrebujete:
Za omako:
- 1 večji korenček
- 1 čebulo
- 2 žlici olivnega olja
- 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 100 ml belega vina
- 250 ml zelenjavne juhe
- 2 žlici sladkorja
- sol, sveže mleti poper
- 2 stroka česna
Za palačinke:
- 250 ml mleka
- 2 jajci
- 180 g moke
- sol
- 50 g mlade špinače
- olje za cvrenje
Za nadev:
- 100 g sveže špinače
- 50 g nastrganega parmezana
- 150 g suhih paradižnikov
- 100 g mocarele
Priprava:
1 Očistite korenček in olupite čebulo ter oboje zrežite na majhne koščke. Popražite jih na olju. Dodajte paradižnike, vino, juho, sladkor, sol in poper ter pustite vse skupaj lahno vreti 45 minut. Tik pred koncem vretja omaki primešajte olupljen česen in jo ukašite s paličnim mešalnikom.
2 Iz mleka, jajc, moke in sesekljane špinače zmešajte gladko testo. V ponvi segrejte olje in na njem specite palačinke. Po peki naj se ohladijo.
3 Oplaknite špinačo in jo odcedite. Porazdelite jo po hladnih palačinkah. Potresite jih s parmezanom in koščki posušenih paradižnikov. Nato jih zvijte in položite v pekač. Prelijte z omako in koščki mocarele. Približno 10 minut jih pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa