Gratinirane palačinke s špinačo in smetano

6. 4. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
palačinke s špinačo (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Slane palačinke, ki jih bodo vzljubili prav vsi

Za 4 osebe potrebujete

Za testo:

  • 200 g moke
  • 500 ml mleka
  • 2 jajci
  • 1 ščepec soli
  • olje za peko

Za nadev:

  • 300 g skute
  • 100 g mlade špinače
  • 1 ščepec origana
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper

Za preliv:

  • 250 ml smetane
  • 2 jajci
  • 100 g poltrdega sira (edamca, gavde)
  • sol
  • poper

Priprava

Stepite mleko in jajci. Postopoma primešajte moko in zmešajte gladko testo. Na koncu dodajte še ščepec soli. V ponvi segrejte olje in na njem po porcijah specite palačinke.

Špinačne liste oplaknite, jih otresite do suhega, položite drugega na drugega in špinačo zrežite na trakove. Zmešajte skuto, špinačo in iztisnjen česen ter mešanico začinite z origanom, soljo in poprom. Mešanico premažite po palačinkah in jih zvijte. Vsako počez prepolovite in jih porazdelite po pekaču, ki ste ga obložili s papirjem za peko.

Smetano stepite z jajci, jo začinite s soljo in poprom ter primešajte še nastrgan sir. Prelijte po palačinkah in jih približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.Takoj postrezite.

Čas priprave: približno 60 minut.

Na osebo: približno 810 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati: 52 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?