Lahek recept, primeren za večerje.
Za 4 osebe potrebujete
• 200 g prekajene slanine
• 1 čebulo
• 500 g šampinjonov
• sol, poper
• sladko papriko v prahu
• 4 puranje zrezke (po 150 g)
• 200 g naribanega sira
• 400 g pora
• 150 g kisle smetane
• 200 g sladke smetane
• 125 ml juhe
• 2 žlički škroba
Priprava
Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155). Slanino sesekljajte in jo razpustite v vroči ponvi. Dodajte sesekljano čebulo in jo popražite. Pripravite šampinjone in jih zrežite na četrtine. Dodajte jih k čebuli in jih pecite približno 2 minuti. Začinite jih s soljo, poprom in sladko papriko.
Zrezke začinite s soljo, poprom in sladko papriko ter jih razporedite po pekaču za narastke. Posujte jih z naribanim sirom in šampinjoni. Pripravite por, ga zrežite na kolute in posujte po zrezkih. Zmešajte kislo in sladko smetano, juho in škrob. Zrezke prelijte s smetanovim prelivom in jih v pečici pecite približno 1 uro.
Čas priprave: približno 1 ura 30 minut.
Na osebo: približno 950 kcal, B: 53 g, M: 77 g, OH: 8 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?