Poletje je čas, ko nam še bolj kot sicer zadišijo ribe.
Sardine so zdrave in dostopne, poleg tega pa zelo okusne. Predstavljamo vam recept za sardine v pekaču.
Potrebujete:
- 800 g sardin
- 50 g masla
- 1 strok česna
- 2 žlici peteršilja
- 50 g drobtin
- sol, poper
- 3 žlice svežega limoninega soka
- 2 jajci
- 2 dl mleka
Priprava:
Sardinam odstranimo glavo, drobovino in hrbtenico. Oplaknemo jih pod tekočo vodo ter osušimo na papirnatih brisačah. Pekač namastimo z maslom in pečico segrejemo na 180 stopinj. V posodi zmešamo sesekljan česen, sesekljan peteršilj, drobtine, sol in poper. Sardine zlagamo v pekač in vsako plast potresemo z mešanico drobtin, pokapljamo z limoninim sokom in obložimo s kosmiči masla. To ponavljamo, dokler ne porabimo vseh sestavin. V skodelici zmešamo jajca z mlekom in mešanico prelijemo čez sardine. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem