Ja, priznamo: občasno teknejo tudi hamburgerji, še posebej v družbi dobre omake!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 čebulo
- 1 žemljo
- 600 g mlete svinjine
- 1 jajce
- 50 ml smetane
- 1 žličko mlete paprike
- 1 žličko gorčice
- sol, sveže mleti poper
- olje za cvrenje
Za omako:
- 3 čebule
- 50 g masla
- 150 ml rdečega vina
- 150 ml zelenjavne juhe
Priprava:
1 Olupljene čebule zrežite na četrtine in jih popražite na vročem maslu. Dodajte vino in ga povrite do polovice. Nato prilijte juho in tudi to zreducirajte. Začinite s soljo in poprom.
2 Čebulo drobno sesekljajte, žemljo pa zrežite na majhne koščke. Vse skupaj stresite v skledo, dodajte mleto meso, jajce in smetano ter mešanico začinite s papriko, gorčico, soljo in poprom. Dobro premešajte.
3 Iz mesne mešanice oblikujte majhne burgerje in jih na vročem olju rjavo zapecite z obeh strani. Odcedijo naj se na papirnati brisači, nato pa jih postrezite s čebulno omako.
Foto: Profimedia