Hamburger s čebulno omako

1. 3. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Hamburger s čebulno omako (foto: Profimedia)
Profimedia

Ja, priznamo: občasno teknejo tudi hamburgerji, še posebej v družbi dobre omake!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 1 žemljo
  • 600 g mlete svinjine
  • 1 jajce
  • 50 ml smetane
  • 1 žličko mlete paprike
  • 1 žličko gorčice
  • sol, sveže mleti poper
  • olje za cvrenje

Za omako:

  • 3 čebule
  • 50 g masla
  • 150 ml rdečega vina
  • 150 ml zelenjavne juhe

Priprava:

1 Olupljene čebule zrežite na četrtine in jih popražite na vročem maslu. Dodajte vino in ga povrite do polovice. Nato prilijte juho in tudi to zreducirajte. Začinite s soljo in poprom.

2 Čebulo drobno sesekljajte, žemljo pa zrežite na majhne koščke. Vse skupaj stresite v skledo, dodajte mleto meso, jajce in smetano ter mešanico začinite s papriko, gorčico, soljo in poprom. Dobro premešajte.

3 Iz mesne mešanice oblikujte majhne burgerje in jih na vročem olju rjavo zapecite z obeh strani. Odcedijo naj se na papirnati brisači, nato pa jih postrezite s čebulno omako.

Foto: Profimedia