Domači hamburgerji imajo prav poseben okus, pa še "opremite" ga lahko po mili volji.
Za 8 sendvičev potrebujete
• nekaj listov zelene solate
• 4 paradižnike
• ½ kumare
• 500 g fileja puranjih prsi
• 4 jajca
• 100 g moke
• 300 g nesladkanih koruznih kosmičev
• sol, poper
• 80 ml olja
• 8 žemljic s semeni
• 8 žlic tatarske omake
Priprava
Pečico segrejte na 70 stopinj (ventilatorsko na 50). Solato natrgajte na koščke, paradižnike in kumaro pa zrežite na tanke rezine.
Meso narežite na 8 zrezkov. Povaljajte jih v moki, razžvrkljanih jajcih in na koncu v zdrobljenih koruznih kosmičih. Panado pritisnite ob meso.
Segreje olje in na njem pecite zrezke z vsake strani po 4 minute. Odcedite jih na papirnati brisači in jih shranite v topli pečici.
Žemljice prerežite. Spodnjo stran premažite s tatrsko omako, obložite s solato, paradižnikom in kumaro. Na zelenjavo položite po 1 zrezek in pokrijte z drugo polovico žemljice.
Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 44 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 68 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?