Z ananasom in brusnicami - sadno, eksotično, slastno
Za 4 osebe potrebujete
- 1 rdečo papriko
- 4 žlice masla
- 120 g riža
- 400 ml zelenjavne juhe
- 8 puranjih zrezkov (po približno 80 g)
- sol, poper
- mleto papriko
- 4 rezine sira ementaler
- 4 rezine kuhane šunke
- 3 žlice marmelade iz brusnic
- 100 g ananasa (iz pločevinke)
- 4 vejice pehtrana
- 100 ml suhega šerija
- 1 žlico drobno narezanega drobnjaka
- 3 žlice brusnic (iz kozarca)
- 3 žlice kisle smetane
Priprava
Papriko oplaknite, očistite, drobno sesekljajte in na 1 žlici masla podušite. Dodajte riž, ga na hitro podušite in zalijte s 300 ml zelenjavne juhe. Pri nizki temperaturi kuhajte približno 20 minut.
Puranje zrezke oplaknite, osušite ter začinite s soljo, poprom in z mleto papriko. Razpolovite rezine sira in šunke. Zrezke premažite z marmelado iz brusnic in jih obložite s po 1 rezino sira in šunke. Ananas odcedite, ga razrežite na zelo drobne koščke in z njimi obložite zrezke. Oplaknite pehtran, ga otresite do suhega, osmukajte lističe in jih polovico porazdelite po mesu. Zrezke zvijte in spnite z lesenimi nabodalci.
V pekaču segrejte preostalo maslo in na njem z vseh strani približno 6 minut pecite zvitke. Prilijte preostalo zelenjavno juho in šeri in pri nizki temperaturi dušite približno 10 minut. Zvitke nato vzemite iz omake in postavite na toplo. Odcedite zelenjavni riž in vanj umešajte na drobno narezan
drobnjak.
Brusnice odcedite in jih segrejte v omaki. Primešajte kislo smetano ter začinite s soljo, poprom in z mleto papriko. Zvitke z omako in zelenjavnim
rižem razporedite na 4 ogrete krožnike. Postrezite jih okrašene s preostalimi lističi pehtrana.
Priprava: približno 35 minut.
Na osebo približno 680 kcal; B: 60g, M: 39 g, OH: 8 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?