Preprost recept, okusen rezultat!
Za 12 kosov potrebujete:
- 1 veliko lubenico
- 250 ml smetane
- 60 g praženih mandljevih lističev
- 150 g borovnic
Priprava:
1 Odrežite vrh in dno lubenice. Krožnik položite na lubenico in zarišite krog, premera 18 do 20 cm.
2 Z ostrim nožem obrežite lubenico, tako da boste dobili le okrogel osrednji del, ki naj bo visok 10 do 12 centimetrov. S papirnato brisačo popivnajte odvečno tekočino.
3 Smetano čvrsto stepite in z njo premažite celotno lubenico. Stranice okrasite z mandljevimi lističi. Operite borovnice, jih osušite in z njimi okrasite površino torte. Zrežite na kose in jih postrezite.
Fotografija: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?