Dekorativno in slastno. Hitra špinačna pica z jajcem na oko.
Za 4 osebe potrebujete
- 400 g mlade špinače
- sol, poper
- 2 črni olivi (brez koščic)
- 200 g pretlačenih paradižnikov (iz pločevinke)
- 1 žličko sladkorja
- 1 žlico limoninega soka
- 1 žličko posušenega origana
- 4 tortilje ali pa prerezan nekvašen kruh
- 120 g naribanega čedarja
- 4 jajca
Priprava
Špinačo operite, jo stresite v skledo in jo prelijte z vrelo vodo. Pustite jo stati približno 2 minuti. Vodo odlijte, špinačo prelijte s hladno vodo in jo pustite, da se ohladi. Nato jo stresite v cedilo, jo dobro ožemite in grobo sesekljajte. Črne olive zrežite na obročke.
Zmešajte paradižnike, sladkor, limonin sok in origano ter pustite, da mešanica lahno vre približno 5 minut. Začinite jo s soljo in poprom.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Tortilje ali lepinje porazdelite po papirju za peko. Po njih razporedite paradižnikovo omako in špinačo, v sredini pa pustite še malo prostora. Potresite s sirom in olivami. V vsako sredino ubijte po 1 jajce. Pice pecite približno 10 minut, da jajce lepo zakrkne. Še enkrat začinite.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 550 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 49 g.
Preveri še recept za špinačne kanelone.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe