Sirov fondi je najstarejša in najpogostejša različica, poskusite ga!
Za 10 porcij potrebujete
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 šalotki
- 50 ml jabolčnega vina
- 400 g čedarja
- 400 g grojerja
- 150 g sira s plemenito plesnijo
- 2 žlici goste kisle smetane
- sol
- sveže mlet poper
Priprava
Šalotki olupite in ju drobno sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem stekleno popražite šalotko.
Veliko posodo do polovice napolnite z vodo, jo postavite na štedilnik in nanjo postavite nepregorni model za narastke. Napolnite ga s šalotkami, jabolčnim vinom in nastrganim sirom. Začinite s soljo in poprom ter sir stopite nad vročo vodno kopeljo. Občasno premešajte.
Stopljenemu siru primešajte smetano in vse skupaj zalijte s približno 50 ml vode. Rezine bagete popražite v teflonski ponvi brez maščobe, jih natrite s česnom in jih postrezite k fondiju.
Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 4 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem