Najhitrejše pecivo, ki bo navdušilo celotno družino: to kremasto fantazijo pripravite v samo 20 mintuah

12. 11. 2024
Deli
Najhitrejše pecivo, ki bo navdušilo celotno družino: to kremasto fantazijo pripravite v samo 20 mintuah (foto: Profimedia)
Profimedia

To hitro kremasto pecivo bo navdušilo prav vse!

Obstajajo sladice, ki so pripravljene hitro in enostavno, a so kljub temu izjemno okusne. Ena izmed njih je to kremasto čokoladno pecivo, ki se odlično obnese za razna praznovanja, razvajanje obiskov ali kar tako. Sama priprava vam bo vzela približno 20 minut, nato pa pecivo le postavite v hladilnik in počakajte, da se ohladi.

Ne spreglejte:

Sestavine:

Za pecivo:

  • 150 g piškotov
  • 2 rumenjaka
  • 80 g sladkorja
  • 30 g koruznega škroba
  • 450 ml mleka
  • 30 g masla
  • 20 g kakava v prahu

Za glazuro:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 60 ml sladke smetane

Priprava:

  1. Piškote razporedite na dno globljega pekača, da v celoti prekrijejo dno.
  2. V manjši posodi stepite rumenjaka s sladkorjem, nato dodajte koruzni škrob in mleko. Dobro premešajte, da dobite gladko zmes brez grudic.
  3. Zmes pristavite na štedilnik, kuhajte na nizki temperaturi ob stalnem mešanju, da se ne prismodi. Ko se začne zgoščevati, dodajte maslo in nadaljujte z mešanjem še minuto ali dve. Nastalo kremo enakomerno razdelite v dve posodi.
  4. V eno posodo vmešajte kakav, da dobite čokoladno kremo.
  5. Po piškotih v pekaču najprej enakomerno razporedite rumeno kremo, nato nanjo dodajte nov sloj piškotov. Po drugem sloju piškotov prelijte še čokoladno kremo in pecivo za 25 minut postavite v hladilnik, da se ohladi.
  6. Čokolado nasekljajte in jo za dve minuti postavite v mikrovalovno pečico, da se stopi. Nato v stopljeno čokolado primešajte sladko smetano in dobro premešajte.
  7. Glazuro prelijte čez ohlajeno pecivo, nato pa vse skupaj vrnite v hladilnik za dodatnih 30 minut.
  8. Pecivo narežite na manjše kose in postrezite.

Vir: krstarica.com

Bonus video: Nova epizoda Aktivni podkasta

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa