Hitro, preprosto in noroooo okusno: tako pripravite beljakovinsko bogato pecivo z breskvami

22. 7. 2024
Deli
Hitro, preprosto in noroooo okusno: tako pripravite beljakovinsko bogato pecivo z breskvami (foto: Instagram @ajda.kolar)
Instagram @ajda.kolar

To božansko pecivo bo razvajalo vaše brbončice in vas založilo z beljakovinami. Priprava traja 5 minut, vse ostalo pa bo namesto vas opravila pečica.

Se vam v poletnem času ne ljubi pripravljati zakompliciranih sladic, ki vam vzamejo veliko časa? Za vas imamo dobro novico: obstajajo tudi preprosta peciva, ki so izredno okusna in hkrati hitra za pripravo.

Instagram @ajda.kolar

Eno takih je tudi slastno pecivo z breskvami, ki vam zagotavlja veliko mero beljakovin, breskve pa so odličen vir pomembnih vitaminov, mineralov, antioksidantov in vlaknin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ajda Kolar (@ajda.kolar)

Kako pripraviti pecivo z breskvami? 

Sestavine:

  • 1 lonček skyra
  • 3 jajca
  • 2 lončka izkoščičenih breskev
  • 1/2 lončka kokosovega sladkorja
  • 1/2 lončka oljčnega olja
  • 1 zavoj vanilin sladkorja
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1/2 žličke cimeta
  • 3 žličke sladkorja za posip
  • 2 lončka moke
Zadnja napoved: meteorolog pojasnil, koliko snega bi lahko zapadlo

Priprava:

  1. V skledo stresite skyr, jajca, sladkor, olje in vanilin sladkor. Vse skupaj dobro premešajte, da dobite gladko, homogeno zmes.
  2. V ločeni posodi pomešajte moko in pecilni prašek. Nato primešajte še cimet.
  3. Suhe sestavine stresite k mokrim in ponovno mešajte toliko časa, da nastane gladka in enotna masa.
  4. Pekač obložite s papirjem za peko, nato pa vanj prelijte dobljeno zmes. Breskve narežite na četrtinke in jih enakomerno razporedite po testu. Po vrhu potrosite 3 žličke sladkorja.
  5. Pecivo pecite približno 50 minut pri temperaturi 180°C, nato pa ga postrezite še toplega ali ohlajenega.

Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del