To božansko pecivo bo razvajalo vaše brbončice in vas založilo z beljakovinami. Priprava traja 5 minut, vse ostalo pa bo namesto vas opravila pečica.
Se vam v poletnem času ne ljubi pripravljati zakompliciranih sladic, ki vam vzamejo veliko časa? Za vas imamo dobro novico: obstajajo tudi preprosta peciva, ki so izredno okusna in hkrati hitra za pripravo.
Eno takih je tudi slastno pecivo z breskvami, ki vam zagotavlja veliko mero beljakovin, breskve pa so odličen vir pomembnih vitaminov, mineralov, antioksidantov in vlaknin.
View this post on Instagram
Kako pripraviti pecivo z breskvami?
Sestavine:
- 1 lonček skyra
- 3 jajca
- 2 lončka izkoščičenih breskev
- 1/2 lončka kokosovega sladkorja
- 1/2 lončka oljčnega olja
- 1 zavoj vanilin sladkorja
- 1 vrečka pecilnega praška
- 1/2 žličke cimeta
- 3 žličke sladkorja za posip
- 2 lončka moke
Priprava:
- V skledo stresite skyr, jajca, sladkor, olje in vanilin sladkor. Vse skupaj dobro premešajte, da dobite gladko, homogeno zmes.
- V ločeni posodi pomešajte moko in pecilni prašek. Nato primešajte še cimet.
- Suhe sestavine stresite k mokrim in ponovno mešajte toliko časa, da nastane gladka in enotna masa.
- Pekač obložite s papirjem za peko, nato pa vanj prelijte dobljeno zmes. Breskve narežite na četrtinke in jih enakomerno razporedite po testu. Po vrhu potrosite 3 žličke sladkorja.
- Pecivo pecite približno 50 minut pri temperaturi 180°C, nato pa ga postrezite še toplega ali ohlajenega.
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del