Hitro pripravljen golaž s pečenicami

26. 10. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Hitro pripravljen golaž s pečenicami

Bliskovito hitro na mizi.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 4 tanke pečenice 
  • 3 žlice repičnega olja
  • 2 rdeči papriki 
  • 1 čebulo 
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 1 žlico mlete paprike 
  • ½ žličke mletega karija
  • 600 ml juhe 
  • ½ žličke nastrgane limonine lupinice
  • ½ žličke kock česna 
  • 200 g smetane
  • 2 žlici jedilnega škroba 
  • sol, poper 
  • ½ šopka drobnjaka
Priprava:

1. Pečenice zrežite na debele rezine. 2 minuti jih pecite na olju v ponvi in jih nato vzemite ven.

2. Očistite papriki in ju zrežite na koščke. Olupljeno čebulo zrežite na kocke. Oboje približno 5 minut pecite na maščobi, ki je ostala od pečenic. Primešajte še mezgo in jo popražite. Potresite z mleto papriko in karijem ter vse skupaj še malce popražite. Dodajte juho, limonino lupinico, česen in pečenice ter pustite, da jed lahno vre približno 15 minut. Po 5 minutah dušenja dodajte še smetano.

3. Jedilni škrob umešajte z malce hladne vode in ga primešajte preostalim sestavinam. Golaž zavrite in ga pustite lahno vreti približno 3 minute. Na koncu ga začinite s soljo, poprom in papriko. Drobnjak oplaknite, ga otresite do suhega in ga sesekljajte. Golaž po želji postrezite s svaljki ali krompirjevim pirejem in ga potresite z drobnjakom.

Čas priprave: 40 minut.
Na osebo: približno 550 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati: 9 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"