Bliskovito hitro na mizi.
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 tanke pečenice
- 3 žlice repičnega olja
- 2 rdeči papriki
- 1 čebulo
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 1 žlico mlete paprike
- ½ žličke mletega karija
- 600 ml juhe
- ½ žličke nastrgane limonine lupinice
- ½ žličke kock česna
- 200 g smetane
- 2 žlici jedilnega škroba
- sol, poper
- ½ šopka drobnjaka
Priprava:
1. Pečenice zrežite na debele rezine. 2 minuti jih pecite na olju v ponvi in jih nato vzemite ven.
2. Očistite papriki in ju zrežite na koščke. Olupljeno čebulo zrežite na kocke. Oboje približno 5 minut pecite na maščobi, ki je ostala od pečenic. Primešajte še mezgo in jo popražite. Potresite z mleto papriko in karijem ter vse skupaj še malce popražite. Dodajte juho, limonino lupinico, česen in pečenice ter pustite, da jed lahno vre približno 15 minut. Po 5 minutah dušenja dodajte še smetano.
3. Jedilni škrob umešajte z malce hladne vode in ga primešajte preostalim sestavinam. Golaž zavrite in ga pustite lahno vreti približno 3 minute. Na koncu ga začinite s soljo, poprom in papriko. Drobnjak oplaknite, ga otresite do suhega in ga sesekljajte. Golaž po želji postrezite s svaljki ali krompirjevim pirejem in ga potresite z drobnjakom.
Čas priprave: 40 minut.
Na osebo: približno 550 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati: 9 g.