V vročih poletnih dneh si privoščite kosilo na terasi in pripravite osvežilno kumarično juho. Še nasvet - v kumarično juho in tudi druge jedi iz kumar se odlično poda sesekljan koper.
Sestavine za 4 osebe:
- 500 g ohlajenih kumar,
- 3 stroki česna,
- sol, poper,
- 2 žlici oljčnega olja,
- 2 lončka ohlajenega navadnega jogurta,
- 500 ml ohlajenega kefirja,
- 3 žlice sesekljanih orehov,
- 2 žlici sesekljane mlade čebule.
Priprava:
Kumare operite in olupite. Po dolgem jih prerežite na pol in nato na tanke rezine. Rezine osušite na papirnati brisači. Česen olupite in zelo na drobno sesekljajte. Zmešajte ga s soljo, poprom in oljčnim oljem. Nekaj rezin kumar prihranite za okrasitev, preostale pa zmešajte s česnovim oljem.
V drugi posodi zmešajte dobro ohlajen jogurt in kefir. Mešanico prelijte po kumarah in dobro premešajte. Juho razdelite po globokih krožnikih ali skodelicah in jo okrasite s prihranjenimi rezinami. Posujte jo s sesekljanimi orehi in mlado čebulo ter takoj postrezite.
Priprava približno 15 minut.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek