Ta zavitek pa je res greha vreden ...
Za 10 kosov potrebujete:
Za zavitek:
- 60 g brusnic
- 60 ml amaretta
- 4–5 hrušk
- sok 1 limone
- 3 žlice trsnega sladkorja
- 2 žlici mletega cimeta
- 2 žlici koruznega škroba
- 50 g sesekljanih mandljev
- 275 g vlečenega testa
- pest drobtin medenjakov
- 1 jajce
Za omako:
- 350 ml mleka
- 45 g praška za vaniljev puding
- 3–4 žlice sladkorja
- 250 ml amaretta
Priprava:
1 Brusnice dan prej namočite v amarettu. Očistite hruške, odstranite peščišče in sadje zrežite na rezine. Nakapajte jih z limonovim sokom. Nato jim primešajte sladkor, cimet, škrob, mandlje in brusnice v amarettu. Nadev zgostite z nastrganimi medenjaki.
2 Razgrnite vlečeno testo, po njem razporedite nadev, testo zvijte in ga premažite s stepnim jajcem. Površino večkrat prebodite z vilicami in zavitek 45–50 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Proti koncu peke malce zmanjšajte temperature pečice.
3 Mleku primešajte prašek za puding in ga med mešanjem pustite lahno vreti 4 minute. Dodajte sladkor in ga kuhajte še 1 minuto. Ohladite z mešanjem in nato dodajte amaretto. Zavitek postrezite s toplo omako.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem