Rafinirane, z marmoriranim testom
Za 20 kosov potrebujete
- 1,5 kg hrušk
- 150 ml belega vina
- 500 g sladkorja
- 2 ½ žličke mletega cimeta
- 525 g moke
- 2 ½ žličke pecilnega praška
- sol
- 75 g kokosove moke
- 490 g masla
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 6 jajc
- 2 žlici kakava v prahu
Priprava
Hruške olupite, jih prepolovite in jim odstranite pečke. Zavrite vino, 250 ml vode, 2 žlici sladkorja in pol žličke cimeta. V tekočini približno 10 minut kuhajte hruške, a morajo ostati lepo čvrste. Počakajte, da se ohladijo.
Zmešajte 250 g moke, pol žličke pecilnega praška, 200 g sladkorja, 2 žlički cimeta, 1 ščepec soli, kokosovo moko in 220 g masla in zgnetite grudice. Namastite pekač.
Hruške odcedite. Kremno zmešajte 270 g masla, 275 g sladkorja, vaniljev sladkor in ščepec soli. Drugo za drugim primešajte še jajca. Posebej zmešajte 275 g moke in 2 žlički pecilnega praška ter mešanico primešajte jajčni zmesi. Tretjini testa primešajte kakav in 4 žlice hruškovega soka.
Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). V pekač nanesite najprej svetlo in nato temno testo ter ga marmorirajte. Hruške položite na testo z izboklino navzgor. Po hruškah potresite grudice in kolač pecite 45–50 minut. Ohladite in ga potresite s sladkorjem v prahu.
Čas priprave: približno 1 uro in 50 minut.
Na kos: približno 470 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 54 g.
Novo na Metroplay: Če v svoj dan uvedete večerno raztezanje, boste naredili ogromno zase | LUŠTno je biti fit