Rahlo in slastno čokoladno testo.
Za 12 kosov potrebujete:
- 150 g sladkorja
- 2 žlički mletega cimeta
- 2 žlički limonovega soka
- 6 enako velikih hrušk
- 125 g masla
- 3 jajca
- 200 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 2 žlici kakava v prahu
- 5 žlic mleka
- približno 1 žlico sladkorja v prahu
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Tortni model (premera 26 cm) obložite s papirjem za peko ali pa ga namastite.
Približno 500 ml vode segrejte z 20 g sladkorja, cimetom in limonovim sokom. Hruške olupite in jim od spodaj previdno odstranite peščišče. Peclje pustite. Hruške položite v prevretek, posodo odstavite in jih pustite stati približno 15 minut.
Kremasto stepite maslo in mu primešajte še 130 g sladkorja. Drugo za drugim primešajte jajca. Izmenjaje z mlekom primešajte še moko, pecilni prašek in kakav. Hruške vzemite iz prevretka in jih odcedite na papirnati brisači.
Testo prelijte v model in vanj postavite hruške. Kolač pecite približno 45 minut in nato počakajte, da se ohladi. Potresite s sladkorjem v prahu in postrezite.
Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut.
Na kos: približno 200 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 21 g.
Nasvet:
Hruške spodaj malce spodrežite, da bodo lepo stale. Umešano testo je najbolj primerno.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?