Zelo slastne z arašidovim maslom
Za 12 kosov potrebujete
- 2 majhni jabolki
- 2 žlici limoninega soka
- 20 g svežega ingverja
- 250 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žličko natrona
- 80 g sladkorja
- 2 žlici vaniljevega sladkorja
- 70 ml repičnega olja
- 250 g jogurta
- 130 g zmehčanega masla
- 175 g svežega sira
- 50 g arašidovega masla
- 2 jajci
- 50 g sladkorja v prahu
- 150 g neslanih arašidov
Priprava
Jabolki olupite, jima odstranite peščišče, ju grobo nastrgajte in primešajte limonin sok. Ingver olupite, ga drobno nastrgajte in ga primešajte jabolkom. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).
Vdolbinice pekača za mafine obložite s papirnatimi modelčki. Zmešajte moko, pecilni prašek in natron. Posebej zmešajte jajci, sladkor in vaniljev sladkor. Primešajte še olje in jogurt in nato hitro še mešanico moke in jabolka. Zmes prelijte v papirnate modelčke in mafine pecite približno 25 minut.
Zmehčano maslo zmešajte s svežim sirom, arašidovim maslom in sladkorjem v prahu. Kremo postavite v hladilnik. Sesekljajte arašide in jih popražite v teflonski ponvi. Po vsakem mafinu razporedite 2 žlici kreme v kupolo, jo potopite v arašide in jih po želji še okrasite.
Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.
Na kos: približno 440 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 32 g.