Hrustljave blazinice

3. 10. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Hrustljave blazinice (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Odlična sladica, kadar nas presenetijo gosti

Za 8 kosov potrebujete

  • 270 g listnatega testa
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 300 g smetane
  • 1 zavitek utrjevalca smetane
  • 1 vaniljev sladkor
  • 4 zrele breskve

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Listnato testo razvaljajte oziroma ga razgrnite, izrežite 16 kvadratov in jih približno 15 minut pecite v pekaču, ki ste ga oplaknili s hladno vodo. Kvadrate nato poprašite s polovico sladkorja v prahu in jih pecite še nadaljnjih 5 minut. Po koncu peke jih vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladijo.

Smetano vlijte v visoko posodo, ji dodajte utrjevalec in vaniljev sladkor ter jo čvrsto stepite. Breskve za 10 sekund potopite v vrelo vodo in jih olupite. Nato jih prepolovite in ločite od koščice.

Na polovico kvadratov nanesite smetano, nanjo položite polovico breskve in jih pokrijte z drugim delom kvadratov. Poprašite s preostalim sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na kos: približno 295 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 21 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?