Croissant malo drugače.
Za 10 kosov potrebujete
• 200 g listnatega testa (zamrznjenega)
• 1 šalotko
• 100 g kuhane šunke
• 100 g šampinjonov
• 1 žlico masla
• 150 g smetane
• 1 žličko jedilnega škroba
• sol, poper
• nariban muškatni orešek
• 2 žlici sesekljanega peteršilja
• 1 jajce
Priprava
Testo odtajajte. Šalotko zrežite na kocke. Na majhne kocke zrežite tudi šunko in šampinjone in vse skupaj približno 3 ali 4 minute dušite na maslu. Prilijte še smetano, jo malce pokuhajte, nato zgostite s škrobom in omako začinite. Primešajte peteršilj.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Testo razvaljajte na dvojno dolžino in izrežite trikotnike (10 cm). Nanje porazdelite zmes, rob namažite z jajcem in testo zvijte. Premažite s preostankom jajca in jih pecite približno 15 minut.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na kos približno 260 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 10 g.