Ljubitelji malce pekoče hrane bodo zagotovo navdušeni
Za 4 osebe potrebujete:
Za kokosovo maso:
- 2 čebuli
- 1 čili
- 800 g govedine
- 3 žlice olja
- 50 g paradižnikove mezge
- 1 l mesne juhe
- sol, sveže mleti poper
- kajenski poper
- 200 g drobnih testenin
- 1 pločevinko rdečega fižola (400 g)
- 300 g zamrznjene zelenjave
- sladkor
Priprava:
1 Olupite čebulo in očistite čili. Oboje drobno sesekljajte. Oplaknite meso, ga zrežite na kocke in jih popecite na vročem olju. Nato dodajte čebulo in čili ter ju popražite.
2 Nato dodajte paradižnikovo mezgo in prilijte juho. Začinite s soljo in poprom ter zavrite. Vse skupaj naj na nizki temperaturi lahno vre približno 45 minut.
3 Testenine skuhajte al dente in jih odcedite. Fižol prav tako odcedite.
4 Ko se meso zmehča, dodajte zelenjavo, fižol in testenine. Vse skupaj segrejte, začinite s soljo, poprom in sladkorjem.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?