Imate radi divjačinsko meso? Pripravite mesno štruco.
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 žemljici
- 200 ml mleka
- 200 g divjega prašiča (pleče)
- 200 g stegen divjega zajca (brez kosti)
- 200 g svinjske potrebušine
- 1 jajce
- 1 žlico soli
- ščepec mletega popra
- 1 žlico majarona
- ščepec cimeta
- 1 žlico olja
Priprava:
Žemljici namočite v mleku. Meso dobro očistite, ga zrežite na majhne koščke in jih drobno zmeljite.
Meso stresite v skledo, dodajte namočeni žemljici, jajce, sol, mleti poper, majaron in ščepec cimeta. Vse skupaj premešajte in zgnetite kompaktno maso. Z mokrimi rokami oblikujte 2 mesni štruci.
Položite ju v namaščen pekač, prilijte 300 ml vode in štruci približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Temperaturo zvišajte na 190 stopinj in štruci pecite še 20 minut.
Med peko štruci večkrat oblijte z omako. Postrezite ju s pire krompirjem in toplo zelenjavo.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem