Veliko zelenjave in še več začimb. Slastno!
Za 4 osebe potrebujete:
- 150 g zelja
- 200 g koruzne moke
- 1 žličko soli
- ¼ žličke mletega popra
- ¼ žličke mletega koriandra
- ½ žličke kurkume
- ½ žličke sezamovih semen
- 1 čili
- ¼ žličke svežega ingverja
- 2 žlici arašidovega olja
- olje za cvrenje
Za omako:
- 1 šop svežega koriandra
- 2–3 stroke česna
- 2–3 žlice jogurta
- 1 veliko čebulo
- sol
Priprava:
Zelje očistite in ga zrežite na rezance. Primešajte jim polovico soli in jih pustite stati 20 minut. Zeljne rezance nato dobro ožemite, jim dodajte moko, začimbe, arašidovo olje, semena, sesekljan ingver, preostalo sol in sesekljan čili (semena prej odstranite).
Vse skupaj dobro premešajte, če je treba, dodajte še malo vode ter maso pustite počivati 10 do 15 minut. Oblikujte majhne palačinke in jih z obeh strani ocvrite na vročem olju. Sesekljan koriander zmešajte s strtim česnom, jogurtom in sesekljano čebulo. Mešanico začinite s soljo in jo ponudite k palačinkam.
Poskusite tudi: Pečene palačinke s sirom
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?