Tako lahko porabite vso zelenjavo iz hladilnika. Mi smo dodali še papriko in gobe.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 2 žlici olja
- 600 g mlete govedine
- sol, sveže mleti kajenski poper
- ščepec mehiških začimb
- 1 mlado čebulo
- 100 g pretlačenih paradižnikov
- 150 g koruze (pločevinka)
- 140 g fižola (pločevinka)
- 1 rdeč čili
- 80 g nastrganega sira
- 60 g načosov
Priprava:
Olupite čebulo in česen. Čebulo sesekljajte, česen strite. V nepregorni kozici segrejte olje in na njem malce popražite čebulo. Dodajte česen in mleto meso. Začinite s soljo, kajenskim poprom in mehiškimi začimbami.
Dodajte pretlačene paradižnike in malce vode ter vse skupaj dušite nekaj minut.
Nato dodajte odcejeno zelenjavo iz pločevinke in sesekljan čili. Potresite z nastrganim sirom in zdrobljenimi načosi. Kozico postavite v pečico, segreto na 180 stopinj, ter vse skupaj pecite, dokler se sir ne stopi. Okrasite s sesekljano mlado čebulo.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem