Za ljubitelje pikantnega.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 piščanca (približno 1,2 kg)
- 4 čilije
- pest orehov
- 1 žlico mletega maka
- 1 žličko mletega karija
- 1 žličko mlete kumine
- 1 limono
- sol
- 1 čebulo
- 3 stroke česna
- 30 g ingverja
- 60 ml rastlinskega olja
- sveže mlet poper
- 200 ml kokosovega mleka
- 1 limeto
- drobnjak
Priprava:
Očistite piščanca, ga operite, obrišite in zrežite na porcije. Čilijem odstranite semena in jih drobno sesekljajte. Drobno sesekljajte tudi orehe in jih skupaj s čiliji stresite v skledo.
Dodajte mleti mak, kari, kumino, limonov sok in sol. Dobro premešajte, dodajte kose mesa in jih dobro prevlecite z mešanico. Nato jih pustite počivati približno 15 minut.
Olupite čebulo, česen in ingver ter vse skupaj dobro sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem stekleno popražite čebulo in česen. Dodajte meso in ga rjavo popecite z vseh strani. Potresite z ingverjem, soljo in poprom ter zalijte s približno 200 ml vode. Vse skupaj pokrijte in 50 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.
15 minut pred koncem peke piščanca zalijte s kokosovim mlekom in ga specite do konca. Postrezite ga z dušenim rižem z rozinami in okrasite s sesekljanim drobnjakom in krhlji limete.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?