Odlična ideja za kosilo ali večerjo - piščanec v krompirjevem pireju. Lepo zapečeno in slastno.
Za 4 osebe potrebujete:
Piščanec:
- 1 rdečo čebulo
- 1 belo čebulo
- 400 g fileja piščančjih prsi
- 5 žlic olja
- 1 žličko mlete paprike
- sol, sveže mleti poper
- 150 ml smetane
- 1 mlado čebulo
Za pire:
- 300 g krompirja
- 100 g zelene
- 50 g masla
- 80–100 ml mleka
Priprava:
Olupite obe čebuli in ju sesekljajte. Oplaknite meso, ga obrišite in zrežite na ozke trakove. V večji ponvi segrejte olje in na njem popražite sesekljano čebulo. Po 5 minutah dodajte meso in ga s čebulo pražite še 8 minut. Nato dodajte mleto papriko, sol in poper, vse skupaj malce popražite in nato prilijte smetano.
Olupite krompir in zeleno, oboje zrežite na majhne kocke in jih skuhajte v vreli slani vodi. Ko se zmehčajo, oboje odcedite in dodajte maslo. Premešajte, pretlačite in dodajte mleko. Mešajte toliko časa, da dobite gosto kašo.
Meso dajte v pekač, ga potresite s sesekljano mlado čebulo in ga premažite s pirejem. Piščanca 20 minut pecite v pečici, segreti na 220 stopinj.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem