Ideja za kosilo ali večerjo: Pita s srnino

8. 2. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Ideja za kosilo ali večerjo: Pita s srnino (foto: Profimedia)
Profimedia

Pita malo drugače - s srnino.

Za 10 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 250 g moke 
  • 150 g masla
  • 1 jajce 
  • 1–2 žlici vode 
  • sol

Za nadev:

  • 2 rdeči papriki 
  • 2 rumeni papriki
  • 300 g srnine
  • 100 g šalotke
  • 30 g slanine 
  • 3 žlice olja
  • sol, sveže mleti poper
  • ½ žličke mletega timijana
  • 4 jajca
  • 250 ml smetane
  • ščepec muškatnega oreščka
  • sesekljan peteršilj
Priprava:

Iz moke, masla, jajca, vode in soli zgnetite testo, ga zavijte v folijo za živila in ga za 30 minut postavite v hladilnik. V pekač dajte oplaknjene paprike in jih pecite 10 minut. Nato jih vzemite iz pečice, počakajte, da se ohladijo, in jih nato olupite.

Meso zmeljite in ga skupaj s sesekljano šalotko in slanino popražite na olju. Dušite do mehkega. Dodajte sesekljane olupljene paprike, sol, poper in timijan.

Model za pito obložite s papirjem za peko, ga pokrijte s papirjem za peko ter obtežite s fižolom. Testo 10 do 15 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Nato odstranite fižol in papir ter testo pecite še 5 minut.

Po testu razporedite mesno mešanico. Jajca stepite s smetano, dodajte sol, poper, muškatni orešček in peteršilj ter prelijte po mesu. Pito postavite v pečico in jo pecite še 45 minut.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?