Pita malo drugače - s srnino.
Za 10 kosov potrebujete:
Za testo:
- 250 g moke
- 150 g masla
- 1 jajce
- 1–2 žlici vode
- sol
Za nadev:
- 2 rdeči papriki
- 2 rumeni papriki
- 300 g srnine
- 100 g šalotke
- 30 g slanine
- 3 žlice olja
- sol, sveže mleti poper
- ½ žličke mletega timijana
- 4 jajca
- 250 ml smetane
- ščepec muškatnega oreščka
- sesekljan peteršilj
Priprava:
Iz moke, masla, jajca, vode in soli zgnetite testo, ga zavijte v folijo za živila in ga za 30 minut postavite v hladilnik. V pekač dajte oplaknjene paprike in jih pecite 10 minut. Nato jih vzemite iz pečice, počakajte, da se ohladijo, in jih nato olupite.
Meso zmeljite in ga skupaj s sesekljano šalotko in slanino popražite na olju. Dušite do mehkega. Dodajte sesekljane olupljene paprike, sol, poper in timijan.
Model za pito obložite s papirjem za peko, ga pokrijte s papirjem za peko ter obtežite s fižolom. Testo 10 do 15 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Nato odstranite fižol in papir ter testo pecite še 5 minut.
Po testu razporedite mesno mešanico. Jajca stepite s smetano, dodajte sol, poper, muškatni orešček in peteršilj ter prelijte po mesu. Pito postavite v pečico in jo pecite še 45 minut.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?