Jajčevci so najboljši od avgusta do oktobra, tudi bučke, in ko najdeš tak recept, ga enostavno moraš preizkusiti. Tu je ideja za kosilo: Tajine de Provence - odlična in zelo preprosta zelenjavna priloga iz bučk, jajčevcev in paradižnika.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 jajčevec
- 1 srednje veliko bučko
- 4 paradižnike
- 1 veliko čebulo
- sol
- 6 žlic olivnega olja
- 100 g riža
- 1 žlico timijanovih lističev
- sveže mleti poper
- 1 žlico balzamičnega kisa
Priprava:
1. Oplaknite jajčevec, bučko in paradižnike ter jih zrežite na rezine. Olupite čebulo, jo prepolovite in zrežite na tanke rezine.
2. Zavrite 200 ml slane vode. Čebulo popražite na 1 žlici olja in nato primešajte riž. Riž nato razporedite po modelu za narastke in ga prelijte z vrelo vodo. Vanj izmenično zataknite rezine jajčevca, bučk in paradižnikov. Zelenjavo solite in jo potresite s preostalim timijanom in nakapajte z oljem.
3. Model pokrijte z aluminijasto folijo in jed 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Model vzemite iz pečice, odstranite folijo in zelenjavo nakapajte z balzamičnim kisom. Jed naj počiva 5 minut, nato pa jo postrezite.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem