Odlična priloga iz bučk in jajčevcev

30. 8. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Odlična priloga iz bučk in jajčevcev (foto: Profimedia)
Profimedia

Jajčevci so najboljši od avgusta do oktobra, tudi bučke, in ko najdeš tak recept, ga enostavno moraš preizkusiti. Tu je ideja za kosilo: Tajine de Provence - odlična in zelo preprosta zelenjavna priloga iz bučk, jajčevcev in paradižnika.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 jajčevec
  • 1 srednje veliko bučko
  • 4 paradižnike
  • 1 veliko čebulo
  • sol
  • 6 žlic olivnega olja
  • 100 g riža
  • 1 žlico timijanovih lističev
  • sveže mleti poper
  • 1 žlico balzamičnega kisa

Priprava:

1. Oplaknite jajčevec, bučko in paradižnike ter jih zrežite na rezine. Olupite čebulo, jo prepolovite in zrežite na tanke rezine.

2. Zavrite 200 ml slane vode. Čebulo popražite na 1 žlici olja in nato primešajte riž. Riž nato razporedite po modelu za narastke in ga prelijte z vrelo vodo. Vanj izmenično zataknite rezine jajčevca, bučk in paradižnikov. Zelenjavo solite in jo potresite s preostalim timijanom in nakapajte z oljem.

3. Model pokrijte z aluminijasto folijo in jed 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Model vzemite iz pečice, odstranite folijo in zelenjavo nakapajte z balzamičnim kisom. Jed naj počiva 5 minut, nato pa jo postrezite.

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem