Kje v Sloveniji lahko preizkusite najboljšo pico?
V prejšnjem tednu je na Gospodarskem razstavišču, v okviru sejma GAST - Sejmi okusov, potekalo državno tekmovanje 'Naj picopek Slovenije 2023'.
Na jubilejnem 10. tekmovanju slovenskih picopekov se je za laskavi naziv naziv najboljšega picopeka pomerilo 17 tekmovalcev.
Štiričlanska komisija je zlato medaljo in naziv Naj picopek slovenije 2023 podelila Igorju Volku iz izolske picerije Casa della Pizza.
Naj picopek je navdušil z ravno pravšnjim razmerjem testa in nadeva na pici, za piko na i pa je prepričal tudi s širokim znanjem o pripravi testa.
Sicer pa je Igor Volk vodja in poslovni partner znane izolske picerije Casa della Pizza – Moby Dick. Z lastnikom picerije Matjažem Antolovičem, s katerim poslovno sodelujeta že več let, v piceriji ustvarjata "gourme" lahke pice, ki ne vsebujejo kvasa. Namesto tega so narejene iz kvasnega nastavka "lievito madre", zaradi česar so tudi lažje prebavljive.
Zmagovalno testo je vzhajalo 44 ur, tehtalo pa je 240 g. Pico je Igor obložil s pelati San marzano DOP (La Fiamante), mozzarello di buffala DOP (SORENTINA), dodal je treviški radič in pancetin čips, specialiteto pa je še dodatno obogatil z lističi grana padana DOP (18 mesecev), rumenimi češnjevimi paradižniki ter svežo baziliko.
Pico zmagovalko boste na jedilniku picerije Casa della Pizza našli pod imenom Pizza Regina 2023.
Igor pa se že pripravlja na novo tekmovanje. Marca ga namreč čaka svetovno prvenstvo v peki pic v Neaplju, mi pa mu vsekakor želimo obilo sreče in držimo pesti, da bo čim bolj navdušil tudi komisijo v Italiji.
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del