Indijska juha z rdečo lečo

3. 8. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Indijska juha z rdečo lečo (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

V zadnjih letih je azijska kuhinja vse bolj priljubljena in postaja sestavni del naših jedilnikov.

Sestavine za 4 osebe

  • 2 rdeči čebuli
  • 4 žlice olja
  • 4 stroki česna
  • 50 g svežega ingverja
  • 1 čili
  • 1 žlica mletega karija
  • 4 žlice paradižnikove mezge
  • 1 l zelenjavne juhe
  • 2 krompirja
  • 1 večji korenček (z zelenjem)
  • 4 belušne zelene
  • 150 g rdeče leče

Za serviranje:

  • 2 žlički sesekljanega koriandra in zelenja korenja
  • 4 žlice gostega navadnega jogurta
  • drobno sesekljan čili brez semen

Priprava

Čebulo olupite in jo drobno sesekljajte ter jo nato popražite na vročem olju. Po 4 minutah dodajte nariban ingver in na rezine narezan česen, sesekljan čili in kari.

Zmesi primešajte še paradižnikovo mezgo, jo malce popražite in zalijte z juho. Dodajte očiščen in na kocke narezan krompir in zelenjavo ter vse skupaj skuhajte do mehkega.

Juhi primešajte namočeno lečo in jo kuhajte približno 10 minut. Posodo odstavite in jo pokrijte.

S kakšno hitrostjo je najboljše voziti po avtocesti, da boste porabili čim manj goriva

Indijsko juho z rdečo lečo okrasite s sesekljanim koriandrom in korenjevim zelenjem. Na koncu jo porazdelite po posameznih skodelicah in sredi vsake kanite 1 žlico jogurta.

Čas priprave: približno 30 minut

Na osebo: približno 360 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 51 g