V zadnjih letih je azijska kuhinja vse bolj priljubljena in postaja sestavni del naših jedilnikov.
Sestavine za 4 osebe
- 2 rdeči čebuli
- 4 žlice olja
- 4 stroki česna
- 50 g svežega ingverja
- 1 čili
- 1 žlica mletega karija
- 4 žlice paradižnikove mezge
- 1 l zelenjavne juhe
- 2 krompirja
- 1 večji korenček (z zelenjem)
- 4 belušne zelene
- 150 g rdeče leče
Za serviranje:
- 2 žlički sesekljanega koriandra in zelenja korenja
- 4 žlice gostega navadnega jogurta
- drobno sesekljan čili brez semen
Priprava
Čebulo olupite in jo drobno sesekljajte ter jo nato popražite na vročem olju. Po 4 minutah dodajte nariban ingver in na rezine narezan česen, sesekljan čili in kari.
Zmesi primešajte še paradižnikovo mezgo, jo malce popražite in zalijte z juho. Dodajte očiščen in na kocke narezan krompir in zelenjavo ter vse skupaj skuhajte do mehkega.
Juhi primešajte namočeno lečo in jo kuhajte približno 10 minut. Posodo odstavite in jo pokrijte.
Indijsko juho z rdečo lečo okrasite s sesekljanim koriandrom in korenjevim zelenjem. Na koncu jo porazdelite po posameznih skodelicah in sredi vsake kanite 1 žlico jogurta.
Čas priprave: približno 30 minut
Na osebo: približno 360 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 51 g
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?