Ingverjevo-žajbljevi medeni bombončki za blaženje bolečega grla

7. 12. 2018
Deli
Ingverjevo-žajbljevi medeni bombončki za blaženje bolečega grla (foto: Ana Žontar Kristanc)
Ana Žontar Kristanc

Najboljše in najučinkovitejše stvari so vedno naravne in preproste. Ana Žontar Kristanc, ki se je najbolj spomnimo po kuharski oddaji Ana kuha, nam je zaupala recept za ingverjevo-žajbljeve medene bombončke, ki bodo pomagali pri bolečem grlu.

Sestavine:

  • 200 g sladkorja
  • 3 žlice žajbljevega medu
  • 80 ml vode
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 čajna žlička ingverja v prahu
  • 4–5 žlic sladkorja v prahu

Opis priprave:

Vse sestavine damo v kozico in jih na srednjem ognju kuhamo 10–15 minut (če imamo termometer, segrevamo do 150 °C).

Zmes z žlico nakapamo na papir za peko v obliki majhnih bombončkov.

Ko se bombončki nekoliko ohladijo, jih potresemo s sladkorjem v prahu in shranimo v posodico, v kateri je prav tako nekaj sladkorja v prahu (da se ne bi sprijeli).

Ohlajene skupaj s sladkorjem stresemo v cedilo in malo potresemo, da odstranimo odvečni sladkor, nato jih shranimo.

Nasvet: Za pristnejši okus lahko namesto vode uporabimo 100 ml ingverjevega čaja.

Recept iz nove Anine knjige:

Več pa najdete na www.aninakuhinja.si

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?