Najboljše in najučinkovitejše stvari so vedno naravne in preproste. Ana Žontar Kristanc, ki se je najbolj spomnimo po kuharski oddaji Ana kuha, nam je zaupala recept za ingverjevo-žajbljeve medene bombončke, ki bodo pomagali pri bolečem grlu.
Sestavine:
- 200 g sladkorja
- 3 žlice žajbljevega medu
- 80 ml vode
- 1 žlica limoninega soka
- 1 čajna žlička ingverja v prahu
- 4–5 žlic sladkorja v prahu
Opis priprave:
Vse sestavine damo v kozico in jih na srednjem ognju kuhamo 10–15 minut (če imamo termometer, segrevamo do 150 °C).
Zmes z žlico nakapamo na papir za peko v obliki majhnih bombončkov.
Ko se bombončki nekoliko ohladijo, jih potresemo s sladkorjem v prahu in shranimo v posodico, v kateri je prav tako nekaj sladkorja v prahu (da se ne bi sprijeli).
Ohlajene skupaj s sladkorjem stresemo v cedilo in malo potresemo, da odstranimo odvečni sladkor, nato jih shranimo.
Nasvet: Za pristnejši okus lahko namesto vode uporabimo 100 ml ingverjevega čaja.
Recept iz nove Anine knjige:
Več pa najdete na www.aninakuhinja.si
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?