S pikantnim orientalskim nadevom
Za 4 osebe potrebujete
- po 300 g korenja in pora
- 600 g fileta morskega vraga
- sol, poper
- 1 žlico limoninega soka
- 2 šalotki
- 10 g suhih datljev
- 1 žlico masla
- 1 žličko timijana
- 8 rezin slanine
- 4 žlice oljčnega olja
- 100 ml belega vina
Priprava
Očistite zelenjavo in jo zrežite na tanke trakove. Ribje filete oplaknite, jih osušite in razdelite na 6 enako velikih koščkov. Vsakega zarežite po sredini, malce razprite, začinite in nakapajte z limoninim sokom. Šalotki olupite, datljem pa odstranite koščice. Oboje sesekljajte in nato 2–3 minute dušite na stopljenem maslu. Primešajte še timijan in pustite, da se mešanica ohladi. Nato jo porazdelite po ribi, jo stisnite skupaj in ovijte v slanino. Spnite z zobotrebci. Zvitke 2–3 minute z vseh strani pecite na 2 žlicah olja, po koncu peke pa jih vzemite iz ponve.
Zelenjavo 1–2 minuti dušite na 2 žlicah olja. Nato jo začinite, prilijte vino in ga pokuhajte. Na zelenjavo položite ribje zvitke, posodo pokrijte in pustite stati približno 4 minute. Jed takoj postrezite in če želite, jo še okrasite.
Čas priprave: približno 42 minut.
Na osebo: približno 470 kcal, beljakovine: 25 g, maščobe: 33 g, ogljikovi hidrati: 14 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija