Fižol z italijanskim pridihom ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 čebulo
- 2 žlici olivnega olja
- 100 ml belega vina
- 400 ml pretlačenih paradižnikov
- 250 g kuhanega fižola
- 100 g stročjega fižola
- 1 korenček
- 1 majhno bučko
- 1 steblo zelene
- 300 g mesa pečenic
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 žlico sesekljanih zelišč (origano, bazilika, timijan)
- 200 ml juhe
- 2 žlici sladkorja
- sol, sveže mleti poper
Priprava:
1 Olupite čebulo, jo drobno sesekljajte in popražite na vročem olju. Prilijte vino in dodajte pretlačene paradižnike ter vse skupaj zavrite.
2 Primešajte kuhan fižol, očiščen stročji fižol, rezine korenja, bučke in zelene. Vse skupaj naj lahno vre 20 minut, nato pa dodajte še meso klobas prepolovljene paradižnike in sesekljana zelišča.
3 Prilijte juho, vse skupaj začinite s sladkorjem, soljo in poprom ter juho pustite vreti 15 minut. Postrezite jo z belim kruhom.