Italijanski fižolov lonec

7. 5. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Italijanski fižolov lonec (foto: Profimedia)
Profimedia

Fižol z italijanskim pridihom ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 2 žlici olivnega olja
  • 100 ml belega vina
  • 400 ml pretlačenih paradižnikov 
  • 250 g kuhanega fižola
  • 100 g stročjega fižola 
  • 1 korenček
  • 1 majhno bučko
  • 1 steblo zelene
  • 300 g mesa pečenic
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 1 žlico sesekljanih zelišč (origano, bazilika, timijan)
  • 200 ml juhe
  • 2 žlici sladkorja
  • sol, sveže mleti poper

Priprava:

1 Olupite čebulo, jo drobno sesekljajte in popražite na vročem olju. Prilijte vino in dodajte pretlačene paradižnike ter vse skupaj zavrite.

2 Primešajte kuhan fižol, očiščen stročji fižol, rezine korenja, bučke in zelene. Vse skupaj naj lahno vre 20 minut, nato pa dodajte še meso klobas prepolovljene paradižnike in sesekljana zelišča.

3 Prilijte juho, vse skupaj začinite s sladkorjem, soljo in poprom ter juho pustite vreti 15 minut. Postrezite jo z belim kruhom.

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa