Nabodalca lahko spečete tudi na žaru. V tem primeru jih premažite z malce olja in jih pecite približno 15 minut.
Za 4 osebe potrebujete
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 2 žlici oreškov (na primer orehov)
- 1 šopek peteršilja
- 500 g jagnječjega mletega mesa
- sol, poper
- mleto sladko papriko
- 1 ščepec cimeta
- 2 žlici olja
Priprava
Čebulo in česen olupite in oboje drobno sesekljajte. Drobno sesekljajte tudi oreške. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in lističe drobno sesekljajte. Pripravljene sestavine zmešajte z mletim mesom. Mešanico začinite s soljo, poprom, mleto papriko in cimetom ter jo dobro pregnetite. Maso razdelite na 12 delov in z mokrimi rokami oblikujte podolgovate čevapčiče ter jih nataknite na nabodalca.
Pečico segrejte na 170 stopinj (ventilatorsko na 150 stopinj). V ponvi segrejte olje in v njem po porcijah popecite nabodala. Nato jih položite v nepregorno posodo in jih približno 15 minut pecite še v pečici. Zraven tekne kokosova omaka s karijem in basmati riž.
Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 24 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 2 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija