Malo truda, sijajen rezultat. Poskusite!
Za 5 oseb potrebujete
- 1 kg jagnječjega vratu (koščki)
- morsko sol
- sveže mlet poper
- 2 vejici rožmarina
- 4 olupljene in iztisnjene stroke česna
- 100 g stopljenega masla
- 1,5 kg mladega krompirčka
Priprava
Pečico segrejte na 160 stopinj. Meso začinite s soljo in poprom ter ga temeljito natrite s česnom. V pekač stresite opran krompirček, meso, rožmarin in vse skupaj prelijte s stopljenim maslom. Premešajte. Pecite približno 1 uro in 30 minut, da se meso lepo zmehča in krompir lepo zapeče. Po potrebi med peko prilijte še malce vode.
Približno 5 minut pred koncem peke krompir zmečkajte z vilicami, da se lepo prepoji z omako mesa. Specite do konca in postrezite.
Čas priprave: približno 2 uri.
Na osebo približno 920 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 62 g, ogljikovi hidrati: 57 g.