Čili daje jagodnemu džemu pikantno noto. Odlična sladko-pekoča kombinacija. Za 1,5 kg jagod zadostuje že eden ali dva rdeča čilija.
Sestavine:
- 1,5 kg očiščenih jagod
- 500 g želirnega sladkorja
- 2 žlički limetinega soka
- 1–2 rdeča čilija (po okusu)
Priprava:
Očiščene jagode na drobno narežite. Čili po dolgem prerežite na pol, mu odstranite semenje in ga zelo na drobno sesekljajte.
200 g narezanih jagod in sesekljan čili zmeljite v električnem mešalniku ali s paličnim mešalnikom. Jagodno kašo dodajte preostalim jagodam in zmešajte z želirnim sladkorjem.
Mešanico pustite stati približno 10 minut, nato jo zavrite in med mešanjem kuhajte nekaj minut. Med kuhanjem s površine pobirajte pene.
Džem prelijte v pripravljene kozarce in jih takoj zaprite. Za približno 10 minut jih obrnite na pokrovčke, nato jih obrnite in pustite, da se popolnoma ohladijo.
Iz Lise
Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja