Ne glede na to, ali imate radi umešana jajca, omleto ali poširana jajca, lahko svoj obrok izboljšate in hkrati izgubite nekaj kilogramov. In to preprosto z dodajanjem ene hranljive zelene listnate zelenjave – špinače. Jajca so že sama po sebi najboljša izbira za zajtrk, a še bolj zdrava so, če jim dodate to sestavino.
Ne spreglejte:
- Japonci redno uživajo ta živila, ki pripeljejo do dolgega in zdravega življenja
- Novinarka se je odločila, da bo vsak dan jedla jajca: to kar se je zgodilo po sedmih dneh, jo je nadvse presenetilo
Špinača je namreč polna hranil, ki spodbujajo hujšanje, in jo je enostavno vključiti v številne recepte, še posebej k jajcem.
Vsebnost vlaknin v špinači vam lahko pomaga, da dlje časa ostanete siti, kar lahko prepreči prenajedanje čez dan. Poleg tega špinača jajcem doda pomembne antioksidante, ki zmanjšujejo vnetja v telesu, ta pa bi lahko ovirala izgubo teže.
Vir beljakovin
Jajca so po drugi strani bogata z beljakovinami. Visok vnos beljakovin povečuje sproščanje hormona sitosti, ki zmanjšuje apetit in spodbuja občutek sitosti. Prav tako beljakovine povečajo hitrost presnove in pomagajo ohranjati mišično maso med hujšanjem.
Hrana, bogata z beljakovinami, kot so jajca, ribe, pusto meso in fižol, je idealna, če želite izgubiti nekaj odvečnih kilogramov okoli pasu. Špinača se je izkazala kot najboljša zelenjava za zmanjšanje maščob na trebuhu. Bogata je z vitamini, minerali in antioksidanti, ki so vsi povezani z zmanjšanjem trebušne maščobe.
Izguba maščob na trebuhu je lahko frustrirajoč proces, vendar gre za dolg proces - Iiguba visceralne maščobe, ki se nahaja okoli trebušnih organov, namreč zahteva spremembo življenjskega sloga in navad. Vključitev več vlaknin in beljakovin v prehrano, omejevanje vnosa transmaščob in dodanega sladkorja ter redna telesna vadba so lahko odlične možnosti za začetek.
Vir: krstarica.com
Novo na Metroplay: "Ljudje v življenju potrebujemo več mehkobe" | Tereza Poljanič