Enostavno in slastno!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1,2 kg jajčevcev
- sol
- 200 g zelene
- 2 majhni čebuli
- 6 strokov česna
- olivno olje
- 480 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 100 g črnih oliv
- 80 g kaper
- sveže mleti črni poper
- 1 žlico drobno mletega sladkorja
- 3 žlice balzamičnega kisa
- sveže lističe bazilike
- 400 g ovčjega sira
- 3 vejice rožmarina
Priprava:
1 Jajčevce operite, jih osušite in zrežite na kocke. Potresite jih s soljo in jih pustite stati nekaj minut. Sesekljajte olupljeno zeleno, čebuli in česen.
2 V ponvi na olju najprej popražite čebulo. Dodajte jajčevce in ko začnejo spreminjati barvo, dodajte zeleno, česen, paradižnike, olive in kapre. Začinite s soljo, poprom, sladkorjem in balzamičnim kisom.
3 Vse skupaj naj lahno vre približno 30 minut, tako da izpari skoraj vsa tekočina. Nato dodajte baziliko.
4 Sir zrežite na rezine, jih potresite s poprom in z obeh strani malo popecite v naoljeni ponvi. Nato jih potresite z iglicami svežega rožmarina. Mešanico jajčevcev obložite s sirom in jo postrezite s kruhom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?